Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891433    








Honlapkeszites

Közel 1000 ingatlantulajdonos sikeresen pályázott az Otthon Melege Programban   

Közel 1000 ingatlantulajdonos több mint 1,8 milliárd forint értékben nyert vissza nem térítendõ támogatást az Otthon Melege Program családi házak korszerûsítésére irányuló alprogramjának elsõ körben benyújtott pályázatai révén - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kedden az MTI-vel.


A közleményben Szabó Zsolt, a tárca fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelõs államtitkára kifejtette: a támogatói okiratokat a pályázatkezelõ Nemzeti Fejlesztési Stratégiai Intézet (NFSI) Kft. legkésõbb ezen a héten elküldi az érintetteknek. Az elbírálás folyamatos, így hamarosan újabb pályázatok részesülhetnek támogatásban - tette hozzá.     

A döntési lista elérhetõ a pályázatkezelõ honlapján.     

Az Otthon Melege Program hatodik alprogramjának célja a családi házak energetikai korszerûsítése és felújítása. A támogatás az épületek homlokzati nyílászáróinak cseréjére, homlokzatok hõszigetelésére, épületgépészeti rendszerek (kazánok, radiátorok) energia-megtakarítást eredményezõ cseréjére, felújítására fordítható. A támogatást fel lehet még használni az épület gépészeti rendszeréhez csatlakozó megújuló energiafelhasználás (napelemes rendszerek, napkollektoros rendszerek, biomassza kazánrendszerek) kialakítására is.     

Az 5 milliárd forint keretösszeggel meghirdetett alprogram keretében hagyományos technológiával 1996 elõtt épült és 1995. december 31-ig kiadott építési engedéllyel rendelkezõ, egylakásos, legfeljebb 135 négyzetméter fûtött alapterületû, a pályázatot benyújtó magánszemély tulajdonában álló, és a pályázat benyújtását megelõzõen használt családi házak energetikai korszerûsítésére nyújtható vissza nem térítendõ támogatás - ismertették.     

Az NFM szerint a támogatások révén jelentõsen javulhat a lakossági energia-felhasználás hatékonysága, csökkenhet a magyarországi szén-dioxid-kibocsátás, mindez nagymértékben hozzájárul a magyar klímavédelmi és energiahatékonysági célok eléréséhez.     

Kiemelték: a 2014 szeptemberében indult Otthon Melege Program eddig közel 23 milliárd forint értékben biztosított támogatást, amelynek eredményeként több mint 125 ezer háztartás energiahatékonysága javult.

MTI - Kanizsa



2016-12-06 12:35:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül